Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dawid Zając i Karczma Zagłoba triumfowały w XII Dolnośląskim Festiwalu Zupy w Jedlinie-Zdroju

Paweł Gołębiowski
Paweł Gołębiowski
„Zupa z kołka od kiełbasy” przygotowana przez Dawida Zająca z Jedliny-Zdroju, oraz zupa pomidorowa z makaronem będąca dziełem kucharzy z Karczmy Zagłoba w Świdnicy, triumfowały w XII Dolnośląskim Festiwalu Zupy w Jedlinie-Zdroju. Do konkursu stanęło tam w tym roku 26 zup.

„Zupa z kołka od kiełbasy” przygotowana przez Dawida Zająca z Jedliny-Zdroju, oraz zupa pomidorowa z makaronem będąca dziełem kucharzy z Karczmy Zagłoba w Świdnicy, triumfowały w XII Dolnośląskim Festiwalu Zupy w Jedlinie-Zdroju. Do konkursu stanęło tam w tym roku 26 zup. W konkurencji indywidualnej za Dawidem Zającem uplasowały się: Kamila Hrabia i Sonia Raczek z Jedliny-Zdroju z zupą nazwaną „Piekło - niebo”, a trzecia była zupa marchewkowo – chlebowa Mirosława Jedziniaka z Jedliny-Zdroju. Wśród instytucji przygotowujących zupy do konkursu, na drugim miejscu znalazł się Zespół Szkól nr 7 z Wałbrzycha z zupą meksykańską gulaszową, trzecie miejsce zajęło Sielskie Jadło Roberta Sioły z „Sielskim duetem z zielonego groszku i pomidorów”. Przy okazji Festiwalu z uzdrowisku świetnie bawiono się. Organizatorzy przygotowali m.in. występy zespołów muzycznych, kiermasz rękodzieła i zabawy dla dzieci.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Instahistorie z VIKI GABOR

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na walbrzych.naszemiasto.pl Nasze Miasto